Bereidingswijze
In frituurpan olie verhitten tot 180 C of tot er een witte damp vanaf komt.
IJsbolletjestang (of twee metalen eetlepels) in olie dopen.
Met tang bergje beslag uit kom scheppen en in hete olie laten glijden (of met 1 eetlepel bergje
beslag uit kom scheppen en met andere eetlepel beslag in olie schuiven).
Oliebollen met ca. 5 tegelijk in ca. 6 minuten goudbruin en gaar frituren,
halverwege met vork keren.
Met schuimspaan oliebollen uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
IJsbolletjestang (of twee metalen eetlepels) in olie dopen.
Met tang bergje beslag uit kom scheppen en in hete olie laten glijden (of met 1 eetlepel bergje
beslag uit kom scheppen en met andere eetlepel beslag in olie schuiven).
Oliebollen met ca. 5 tegelijk in ca. 6 minuten goudbruin en gaar frituren,
halverwege met vork keren.
Met schuimspaan oliebollen uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Oliebollen met amandelspijs en amandelschaafsel
20 stuks
20 stuks
Ingrediƫnten
Voorbereiden: 20 minuten + 1 1/4 uur voor het rijzen
Bereiden : 40 minuten
5 dl karnemelk
100 gr amandelspijs
45 gr amandelschaafsel
1 ei
200 gr rozijnen
500 gr bloem
zout
2 zakjes gedroogde gist
frituurolie
poedersuiker en/of besprenkelen met amaretto
Bereiden : 40 minuten
5 dl karnemelk
100 gr amandelspijs
45 gr amandelschaafsel
1 ei
200 gr rozijnen
500 gr bloem
zout
2 zakjes gedroogde gist
frituurolie
poedersuiker en/of besprenkelen met amaretto
Hulpmiddelen & keukengerei
plasticfolie of vochtige theedoek, schuimspaan, ijsbolletjestang of twee theelepels, keukenpapier
Leuke tips
Oliebollen op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012749
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
796
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Karnemelk ca. 15 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.)
Rozijnen wassen, afdrogen en ca. 10 minuten wellen in kom met ruim water.
Uit laten lekken en afdrogen. In kom ei loskloppen.
Boven grote kom bloem en 2 theelepels zout zeven. Gist erdoor mengen.
In midden van bloem kuiltje maken. Al roerend karnemelk
toevoegen. Ei in kuiltje schenken. Al roerende karnemelk toevoegen.
Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Amandelspijs verkruimelen en erdoor roeren met de gewelde rozijnen en het amandelschaafsel.
Kom afdekken met plasticfolie of vochtige theedoektheedoek.
Op een warme plaats ca. 1 1/4 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is.
Beslag daarna niet meer roeren. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Rozijnen wassen, afdrogen en ca. 10 minuten wellen in kom met ruim water.
Uit laten lekken en afdrogen. In kom ei loskloppen.
Boven grote kom bloem en 2 theelepels zout zeven. Gist erdoor mengen.
In midden van bloem kuiltje maken. Al roerend karnemelk
toevoegen. Ei in kuiltje schenken. Al roerende karnemelk toevoegen.
Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Amandelspijs verkruimelen en erdoor roeren met de gewelde rozijnen en het amandelschaafsel.
Kom afdekken met plasticfolie of vochtige theedoektheedoek.
Op een warme plaats ca. 1 1/4 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is.
Beslag daarna niet meer roeren. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid