Oliebollen (Tutti-fruttibollen)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/18/2002 - 15:48
Bereidingswijze
In frituurpan olie verhitten tot 180 C of tot er een witte damp vanaf komt.
Ijsbolletjestang of thee metalen eetlepels) in olie dopen. Met tang bergje beslag uit kom scheppen en in hete olie laten glijden (of met 1 eetlepel bergje
beslag uit kom scheppen en met andere eetlepel beslag in olie schuiven). Oliebollen met ca. 5 tegelijk in ca. 6 minuten goudbruin en gaar frituren, halverwege met vork keren.
Met schuimspaan oliebollen uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Oliebollen met tutti-frutti i.p.v. rozijnen en krenten. Een lekker smaakje geeft ook de karnemelk.

20 stuks
Ingrediƫnten
Voorbereiden: 20 minuten = wachttijd ca. 1,5 uur

Bereiden : 40 minuten


5 dl karnemelk

1 zakje tutti-frutti (kant-en-klaar) in stukjes gesneden en piten verwijderd

1 ei

2 eetlepels kaneel
500 gr bloem

zout

2 zakjes gedroogde gist

frituurolie

poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier, schuimspaan, plasticfolie of vochtige theedoekm grote metalen ijsbolletjestang
Leuke tips
Oliebollen op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012747
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
668
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Is er geen kant-en-klaar tutti-frutti leg de tutti-frutti dan ca. 4 uur in de 'week'. Dep de vruchten goed droog met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes.

(Karnemelk ca. 15 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.) In kom ei loskloppen. Boven grote kom bloem en 2 theelepels zout zeven. Gist erdoor mengen. In midden van bloem kuiltje maken. Al roerend karnemelk
toevoegen. Ei in kuiltje schenken. Al roerende karnemelk toevoegen. Ca, 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Tutti-frutti erdoor roeren. Kom afdekken met plasticfolie of theedoek.
Op een warme plaats ca. 1 1/4 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is. Beslag daarna niet meer roeren. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recepten_van_omalidy
Gelegenheid