Oudhollandse appelbollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/18/2002 - 15:11
Bereidingswijze
Vet de bakplaat in. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Klop de eieren los en meng de helft van het citroenrasp en kaneelpoeder door de amandelspijs. Meng voorzichtig de rozijnen door de amandelspijs. Vul de appels met het mengsel. Rol de deeglapjes iets verder uit. Zet op elk lapje een gevulde appel. Bestrijk de deegranden met de rest van het losgeklopte ei. Vouw het deeg om de appel met de naden aan de onderkant en zet ze op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de appelbollen met ei. Bak de appelbollen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 plakken roomboter diepvriesbladerdeeg - 50 gram blanke rozijnen - 2 eetlepels rum - 4 kleine goudrenetten - 100 gram amandelspijs - 2 eieren - 1/2 eetlepel citroenrasp - 1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1012738
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1026
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de rozijnen in de rum. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid