Bereidingswijze
verhit de boter of olijfolie in een brede braadpan met een stevige bodem en laat de ui even stoven.leg het vlees in de pan en laat bakken tot het mooi bruin ziet.doe er de champignons bij en laat ze even meestoven.dan mag de witte kool erbij,net zoals het blikje tomatenpuree.giet de witte wijn bij de kool en strooi de kruiden erover.snijd de lookworst in schijfjes en leg op de kool.giet er wat water bij,tot alles net onder staat,doe het deksel op de pan en zet in een matig warm oven.als je vers vlees gebruikt,moet de stoofpot een tot anderhalfuur in de oven staan.dien op met boerenbrood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
digos is een eenpans gerecht met veel vlees,dat naargelang de streek met wittekool of zuurkool wordt bereid.er bestaan evenveel variaties op dit gerecht als er polen zijn.in het oosten van polen,in Opper-Silezie,verwerken de huisvrouwen ook appelen en aardappelen in deze stoofpot.je kan vers varkensvlees gebruiken,maar evengoed wild of gevogelte en zelfs restjes van gebraad.
Ingrediƫnten
125 gr mager gerookt spek(in blokjes)-500gr varkensvlees(in blokjes)-125 gr lookworst-3 niet te grote uien-750 gr wittekool of zuurkool(naar eigen smaak)-125 gr champignons-1 blikje tomatenpuree-2 teentjes knoflook-peper en zout-1/2 liter droge witte wijn-boter of olijfolie om te bakken.Kruiden naar eigen smaak:2 koffielepels komijn-2koffielepels paprika-2 koffielepels marjolein-1 laurierblad- thijm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Pools
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1011809
Homepage ID
1088915
Smaak
A
Teller
5788
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
pel de ui en snipper hem fijn.snijd de witte kool in vier en vervolgens in kleine stukjes.pel de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid