Bereidingswijze
Verwarm de boter in een kookpan en doe er de diepgevroren paprikamix in. Laat al roerend 5 min. stoven.
Breng de visfond aan de kook met de witte wijn en leg er de diepgevroren sint-jacobsnoten in. Laat afgedekt tot tegen het kookpunt komen en laat 2 min. pruttelen. Neem van het vuur en laat 15 min. rusten (de sint-jacobsnoten worden vanzelf verder gaar).
Giet 1/2 l van het kookvocht en 1 dl room bij de paprikareepjes en breng aan de kook. Voeg de saffraan toe en bind heel lichtjes met sausbinder (de dikte van een dikke soep). Breng op smaak met peper en zout, wat citroensap, en de fijngesneden basilicumblaadjes
Breng de visfond aan de kook met de witte wijn en leg er de diepgevroren sint-jacobsnoten in. Laat afgedekt tot tegen het kookpunt komen en laat 2 min. pruttelen. Neem van het vuur en laat 15 min. rusten (de sint-jacobsnoten worden vanzelf verder gaar).
Giet 1/2 l van het kookvocht en 1 dl room bij de paprikareepjes en breng aan de kook. Voeg de saffraan toe en bind heel lichtjes met sausbinder (de dikte van een dikke soep). Breng op smaak met peper en zout, wat citroensap, en de fijngesneden basilicumblaadjes
Vertel iets leuks over dit recept
feestelijk (warm) voorgerecht; voor 4 pers.
Ingrediƫnten
12 sint-jacobsnoten (diepvries); 200 g paprikamix (diepvries); 400 ml visfond; 1 dl droge witte wijn; 1 dl room; 1 eetl boter; 1 eetl citroensap; een 12-tal basilicumblaadjes; 1 capsule saffraan; peper en zout; sausbinder
Leuke tips
Afwerking:
Schep de bereiding in diep borden en leg in elk bord 3 sint-jacobsnoten
Schep de bereiding in diep borden en leg in elk bord 3 sint-jacobsnoten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011611
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
425
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid