Bereidingswijze
Breng 1 dl water aan de kook met het blokje tuinkruidenbouillon.
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat afgedekt 10 min. zachtjes
sudderen.
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze gedurende ? 5 min. gaar
worden.
Doe er de mascarponekaas bij en laat 1 a 2 min. koken.
Bind met instantsausbinder en werk af met een eidooier. Roer er 2 eetl. geraspte
gruyerekaas door, samen met de in fijne reepjes gesneden Ardense ham.
Schep de bereiding in schelpen of schoteltjes en bestrooi met gemalen gruyere.
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat afgedekt 10 min. zachtjes
sudderen.
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze gedurende ? 5 min. gaar
worden.
Doe er de mascarponekaas bij en laat 1 a 2 min. koken.
Bind met instantsausbinder en werk af met een eidooier. Roer er 2 eetl. geraspte
gruyerekaas door, samen met de in fijne reepjes gesneden Ardense ham.
Schep de bereiding in schelpen of schoteltjes en bestrooi met gemalen gruyere.
Vertel iets leuks over dit recept
4 personen; Voorgerecht; Bereiding 30 min.; Schaaldieren laten zich goed combineren met de lichtgerookte smaak van Ardense ham.
Ingrediƫnten
450 g mantelschelpnoten (diepvries)
- 200 g groentereepjes (diepvries)
- 2 sneetjes Ardense ham
- 5 eetl. geraspte gruyerekaas
- 150 g mascarpone (Italiaanse roomkaas)
- 1 eidooier
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- instantsausbinder
- 200 g groentereepjes (diepvries)
- 2 sneetjes Ardense ham
- 5 eetl. geraspte gruyerekaas
- 150 g mascarpone (Italiaanse roomkaas)
- 1 eidooier
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- instantsausbinder
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Afwerking
Kleur onder de grill en dien op met minibroodjes of stokbrood.
Kleur onder de grill en dien op met minibroodjes of stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011345
Homepage ID
1080683
Smaak
A
Teller
430
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid