Gratin van mantelschelpnoten met fijne groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/06/2002 - 21:34
Bereidingswijze
Breng 1 dl water aan de kook met het blokje tuinkruidenbouillon.


Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat afgedekt 10 min. zachtjes
sudderen.


Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze gedurende ? 5 min. gaar
worden.


Doe er de mascarponekaas bij en laat 1 a 2 min. koken.


Bind met instantsausbinder en werk af met een eidooier. Roer er 2 eetl. geraspte
gruyerekaas door, samen met de in fijne reepjes gesneden Ardense ham.


Schep de bereiding in schelpen of schoteltjes en bestrooi met gemalen gruyere.
Vertel iets leuks over dit recept
4 personen; Voorgerecht; Bereiding 30 min.; Schaaldieren laten zich goed combineren met de lichtgerookte smaak van Ardense ham.

Ingrediƫnten
450 g mantelschelpnoten (diepvries)
- 200 g groentereepjes (diepvries)
- 2 sneetjes Ardense ham
- 5 eetl. geraspte gruyerekaas
- 150 g mascarpone (Italiaanse roomkaas)
- 1 eidooier
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- instantsausbinder
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Afwerking

Kleur onder de grill en dien op met minibroodjes of stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011345
Homepage ID
1080683
Smaak
A
Teller
430
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
llheks
Gelegenheid