rempah (pittige gehaktballetjes)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/03/2002 - 14:50
Bereidingswijze
doe het gehakt in een kom, pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit, voeg zout en peper naar smaak,de rest van de specerijen, het losgeklopte ei, paneermeel en de kokos toe. kneed het mengsel goed door en vorm er circa 20 balletjes van. laat de balletjes circa 1 uurtje intrekken in de koelkast.
daarna goudbruin bakken in de wokpan.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere pittige gehaktballetjes, leuk om te serveren als hapje.
Ingrediƫnten
250 gram rundergehakt, 2 knoflookteentjes, zout, vers gemalen peper, 1 theelepel ketoembar, 1 halve theelepel djinten, 1 halve theelepel kentjoer, 1 ei (evt.), 1 eetlepel paneermiddel, 2 geraspte kokos (uit een zakje).
Hulpmiddelen & keukengerei
wokpan, olijfolie.
Leuke tips
de balletjes kan je met pindasaus of met chilisaus serveren
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1010874
Homepage ID
1170158
Smaak
P
Teller
4386
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sabrina25
Gelegenheid