Bereidingswijze
Breng 1,5 dl kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren julienne-
groenten en de blokjes gerookt spek bij.
Laat gedurende 10 min. zachtjes koken. Voeg er dan de gepelde scampi?s aan toe
en laat nog 3 min. verder koken.
Giet er de room bij, breng weer aan de kook en bind met instantsausbinder. Breng
op smaak met peper en zout.
Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven
(200 ?C).
groenten en de blokjes gerookt spek bij.
Laat gedurende 10 min. zachtjes koken. Voeg er dan de gepelde scampi?s aan toe
en laat nog 3 min. verder koken.
Giet er de room bij, breng weer aan de kook en bind met instantsausbinder. Breng
op smaak met peper en zout.
Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven
(200 ?C).
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht; 4 personen;Schaaldieren laten zich goed combineren met de lichtgerookte smaak van Ardense ham; Bereiding (15 min.)
Ingrediƫnten
- 4 bladerdeegpasteitjes
- 12 middelgrote scampi?s (diepvries)
- 150 g juliennegroenten (diepvries)
- 50 g gerookt spek in blokjes
- 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- 1,5 dl lichte room
- instantsausbinder
- peper en zout
- 12 middelgrote scampi?s (diepvries)
- 150 g juliennegroenten (diepvries)
- 50 g gerookt spek in blokjes
- 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- 1,5 dl lichte room
- instantsausbinder
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1010870
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
1168
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Dompel de diepgevroren scampi?s ? 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen. Dep ze droog.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid