Bereidingswijze
Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een
zacht vuur.
Doe de eierdooiers, de suiker, de marsala en de witte wijn in een ruime steelpan.
Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt,
haalt u de steelpan uit het water. Blijf even kloppen, zodat de onderkant niet
aankoekt. Giet de sabayon in wijnglazen of coupes en dien onmiddellijk op. (Als u
de sabayon laat rusten, zouden eigeel en drank kunnen schiften.)
zacht vuur.
Doe de eierdooiers, de suiker, de marsala en de witte wijn in een ruime steelpan.
Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt,
haalt u de steelpan uit het water. Blijf even kloppen, zodat de onderkant niet
aankoekt. Giet de sabayon in wijnglazen of coupes en dien onmiddellijk op. (Als u
de sabayon laat rusten, zouden eigeel en drank kunnen schiften.)
Vertel iets leuks over dit recept
Dessert 4 personen; Deze klassieke wijncreme is heel eenvoudig te bereiden.
Het duurt amper 5 minuutjes, maar onmiddellijk opdienen is de boodschap!
Het duurt amper 5 minuutjes, maar onmiddellijk opdienen is de boodschap!
Ingrediƫnten
- 4 eierdooiers
- 4 eetl. suiker (afgestreken)
- 2 eetl. marsala (Italiaanse likeurwijn)
- 2 eetl. droge witte wijn
- 4 eetl. suiker (afgestreken)
- 2 eetl. marsala (Italiaanse likeurwijn)
- 2 eetl. droge witte wijn
Leuke tips
Tips
U kan de sabayon ook als sausje serveren, over een bord rode vruchten
bijvoorbeeld.
Sabayon voor 2 personen maakt u het best met 3 eierdooiers, 3 eetl. suiker, 1,5 eetl.
witte wijn en 1,5 eetl. marsala.
U kan de sabayon ook als sausje serveren, over een bord rode vruchten
bijvoorbeeld.
Sabayon voor 2 personen maakt u het best met 3 eierdooiers, 3 eetl. suiker, 1,5 eetl.
witte wijn en 1,5 eetl. marsala.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1010823
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
480
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid