Bereidingswijze
Verwarm de diepgevroren vruchtenmengeling met 2 eetl. kirsch of Grand Marnier op
een zacht vuurtje. Roer intussen voorzichtig om.
Klop het ei los met 1 eetl. vloeibare honing. Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg
mee in. Schuif ze in de voorverwarmde oven (190 ?C) gedurende ? 5 min., tot ze
goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog, want door de honing zijn ze vlug te
donker).
een zacht vuurtje. Roer intussen voorzichtig om.
Klop het ei los met 1 eetl. vloeibare honing. Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg
mee in. Schuif ze in de voorverwarmde oven (190 ?C) gedurende ? 5 min., tot ze
goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog, want door de honing zijn ze vlug te
donker).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dessert voor 4 personen; Een schitterende afsluiter van elk diner; Voorbereiding (10 min. - kan enkele uren vooraf;Bereiding (10 min. - vlak voor het opdienen)
Ingrediƫnten
4 bolletjes vanilleroomijs
- 2 plakjes bladerdeeg (90 g elk, diepvries)
- 2 soepkoppen 'Tropical mix' (diepvries)
- 1 zakje frambozencoulis (150 g, diepvries)
- 1 ei
- 4 eetl. poedersuiker
- 2 eetl. kirsch of Grand Marnier
- 1 eetl. vloeibare honing
- 2 eetl. boter
- 3 eetl. bloem
- 2 plakjes bladerdeeg (90 g elk, diepvries)
- 2 soepkoppen 'Tropical mix' (diepvries)
- 1 zakje frambozencoulis (150 g, diepvries)
- 1 ei
- 4 eetl. poedersuiker
- 2 eetl. kirsch of Grand Marnier
- 1 eetl. vloeibare honing
- 2 eetl. boter
- 3 eetl. bloem
Voor de versiering:
Enkele rode vruchten: frambozen of bosbessen (diepvries), verse aardbeien, bessen, enz.
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Afwerking
Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje. Lepel er wat vruchten-mengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over. Lepel er wat frambozencoulis
naast en werk af met een bolletje vanilleroomijs en enkele rode vruchten. Strooi wat poedersuiker over het hele bord.
Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje. Lepel er wat vruchten-mengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over. Lepel er wat frambozencoulis
naast en werk af met een bolletje vanilleroomijs en enkele rode vruchten. Strooi wat poedersuiker over het hele bord.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1010819
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
771
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.
Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem. Strooi ook wat bloem op het
werkvlak en rol daarop de plakjes uit tot ze ongeveer de helft groter zijn.
Snij elke plak in twee zodat u 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken.
Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot u ze gaat bereiden.
Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom.
Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem. Strooi ook wat bloem op het
werkvlak en rol daarop de plakjes uit tot ze ongeveer de helft groter zijn.
Snij elke plak in twee zodat u 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken.
Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot u ze gaat bereiden.
Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid