chocolade truffels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/01/2002 - 14:43
Bereidingswijze
de pure chocolade in kleine stukjes en doe ze in een hittebestendige schaal,verwarm de room tot het net bubbelt,laat niet overkoken,schenk de room onmiddelijk over de chocolade en laat dit mengsel 5 minuutjes staan,pak de garde en klop de mix tot deze glanzend en gelijkmatig is,voeg de likeur toe en laat het afkoelen tot het makkelijk te scheppen is,schep van de massa volle theelepels en leg het op vetvrij papier,af laten koelen en bestrooien met cacaopoeder,voor een nog mooier afwerking de witte chocolade smelten in de magnetron of in een schaaltje bovenop een pan met zacht kokend water,prik met een vork stuk voor stuk een hardgeworden truffel en dip het puntje in de witte chocola,leg ze terug op het vetvrije papier,zo heb je twee soorten om op te dienen,
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
300gr pure chocolade,300ml slagroom,15ml likeur(uw favoriete smaak)cacaopoeder,300gr witte chocolade,
Hulpmiddelen & keukengerei
vetvrij papier,een garde,een koffielepel,hittebestendige schaal,
Leuke tips
schik ze in een mooie schaaltje en dien op met een potje koffie,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1010547
Homepage ID
1004974
Smaak
Z
Teller
1714
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
a143839
Gelegenheid