- Login of registreer om te reageren
Met kerstmis wil je gezelligheid en dat iedereen geniet. En kinderen genieten over het algemeen niet van de wildste culinaire uitspattingen. Daarom helpen we jou een leuk kidsproof kerstmenu samen te stellen, met kleine gerechtjes die leuk zijn om zelf te maken en op te eten!
Met de heerlijke kindvriendelijke kerstreceptjes voorkom je sippe gezichtjes tijdens het kerstdiner. En het is extra leuk als je ze mee laat helpen bij het bereiden van die feestelijke gerechtjes. Wat zullen ze dan genieten van hun kidsproof kerstmenu.
Ster pizzaatjes
Deze stralende sterpizzaatjes zijn lekker en heel gemakkelijk te maken door of samen met kinderen. Zijn ze geen liefhebber van olijven? Ga dan voor een tomaatje of worstje om het af te maken. Zo creëer je een heerlijk voorafje dat zeker in de smaak valt.
Benodigdheden:
- 1 pizzadeeg met tomatensaus (uit de koeling)
- 8 zwarte of groene olijven
- 150 g geraspte oude kaas
- 1 bakplaat
- 1 stervormige koekuitsteker (ca. 7-8 cm)
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Mini-sterpizzaatjes op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 220 C. Rol het deeg uit op het werkblad. Bekleed de bakplaat met het bakpapier dat bij het deeg zit.
- Steek met behulp van de koekuitsteker sterren uit het deeg. Leg de sterren op de bakplaat. Bestrijk ze elk met 1 el tomatensaus, bestrooi ze met kaas en leg een olijf in het midden.
- Bak de pizzaatjes in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar.
Mini kerstburgers met kaas en tomaat
Gourmetten met kerst: altijd een goed idee als er kinderen bij zijn. Want wat is er nou leuker dan je eigen gerechtjes kiezen én zelf maken in je pannetje. Smulweb heeft een heleboel lekkere gourmetrecepten, zoals dit vrolijke kerstburgertje met kaas en tomaat.
Benodigdheden:
- 1 el olie
- 2 tomaten
- 2 plakjes jonge kaas 48+
- 8 gourmet mini’s hamburgerbroodjes
- 3 el knoflooksaus
- 3 el tomatenketchup
- 2 takjes peterselie
- 220 g gourmet mini’s gehaktstaaf
Bereidingswijze
- Snijd de gehaktstaaf in 8 plakken. Verhit in een koekenpan de olie en bak de plakken ca. 3 min. aan beide kanten tot ze goed warm zijn. Snijd intussen de tomaten in dunne schijfjes. Snijd elke plak kaas in vieren.
- Snijd de bollen open. Beleg de onderste helft van de bollen met de kaas, tomaat en de plakken gehaktstaaf. Verdeel de knoflooksaus en ketchup erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
- Zet de burgers op een schaal en garneer met een toef peterselie.
Tip! Maak ook een paar vegetarische burgers met mini vega burgers
Vuurpijlen met knakworst
Start met deze knaller van een voorgerecht. Deze smakelijke vuurpijlen met knakworst en komkommer zijn leuk om samen met je kids te maken. En geloof ons maar, ze zullen pijlsnel op zijn!
Benodigdheden:
- 2 plakjes bladerdeeg
- 10 knakworsten
- 2 tl gedroogde oregano
- 1/4 komkommer
- 75 ml original chilisaus
- 1 ei
- 1 bakplaat bekleed met bakpapier
- 1 bakkwastje
- 10 satéprikkers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Vuurpijlen met knakworst op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200C. Laat de deegplakken op kamertemperatuur ontdooien. Laat de knakworsten goed uitlekken. Klop het ei los.
- Snijd, als het deeg bijna ontdooid is, elke plak in 10 repen. Druk steeds 2 repen deeg aan de uiteinden op elkaar vast om lange repen te maken. Omwikkel elke knakworst met een lange reep deeg. Leg de worsten op de bakplaat.
- Bestrijk het deeg dun met ei en bestrooi met de oregano. Bak de ingepakte knakworsten in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel en gaar.
- Snijd de komkommer in 8 dikke schijven. Snijd uit elke schijf een driehoek. Steek elke knakworst aan een satéprikker met aan het einde een driehoek komkommer zodat een vuurpijl ontstaat.
- Leg de vuurpijlen op een schaal en zet er een schaaltje met de chilisaus bij om in te dippen.
Tip! Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten op de Smulweb kerstpagina